Adıyaman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aygen Koç Koca tarafından hazırlanan “Math Magic in Motion (3M): Culturally and Historically Responsive Adventures for Preschool Explorers” adlı proje, 2024 Yılı Teklif Çağrısı Birinci Döneminde Erasmus+K220 SCH kapsamında 250.000 Avro bütçe ile desteklenmeye değer görüldü.

Üniversitemiz Koordinatörlüğünde; ADYÜ Teknokent, Gürcistan European Üniversitesi, İtalya Scuola Paritaria Dell’Infanza ve Brasov Casuta Bucurieri ortaklığında geliştirilen proje kapsamında okul öncesi öğrencileri için matematiğin daha ilgi çekici ve eğlenceli bir deneyim haline getirilmesi planlanıyor.

Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Aygen Koç Koca: “Bu projenin öncelikli hedefi, okul öncesi dönem öğrencileri için matematiğin daha ilgi çekici ve eğlenceli bir deneyim haline getirilmesidir. Bu nedenle projede mevcut matematik eğitimi programlarını eğlenceli ve etkileşimli unsurlar içerecek şekilde revize ederek eğitimcilerin mesleki gelişimlerini destekleyici, eşitliği ve çok kültürlülüğü teşvik eden kapsayıcı öğretim materyalleri geliştirmeyi amaçlamaktayız. Böylece üye ülkeler genelinde erken çocukluk döneminde matematik eğitimine yönelik standartlaştırılmış ve geliştirilmiş bir yaklaşıma katkıda bulunarak AB okul öncesi eğitim standartlarına uyum sağlayan kapsamlı bir içerikle eğitimin kalitesini arttırmayı planlamaktayız.” şeklinde konuştu.

Projede, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Akademisyenleri Dr. Öğr. Üyesi Vahide Yiğit Gençten ve Dr. Öğr. Üyesi Rabia Özen Uyar ile Arkansas Üniversitesi Childhood Education Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Gültekin’in araştırmacı olarak yer aldığı bildirildi.

Projeleri ile Üniversitemizin uluslararasılaşma sürecine destek olan öğretim üyelerimize teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.