ADYÜ Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü Özel Yetenek Sınavı Tamamlandı

Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümü, 2024-2025 Akademik Yılı’nda eğitim öğretim görmeye başlayacak yeni öğrenciler için özel yetenek sınavı sürecini tamamladı.

Uygulamalı olarak tek aşama şeklinde gerçekleştirilen sınav, başvuru yoğunluğu nedeniyle iki gün boyunca ADYÜ Devlet Konservatuvarı Çok Amaçlı Salonunda yüz yüze gerçekleştirildi. Sınavda, Adıyaman Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanlarından oluşan jüri üyeleri ve sınav yürütme komisyon üyeleri görev aldı. Öğrenciler Müziksel İşitme, Müziksel Söyleme-Çalma ve Müzikoloji Alan Bilgisi sınavında birbirleriyle yarıştılar.

Pek çok ilden Üniversitemize başvuru yapan 180 adaydan kontenjan dâhilinde 2 engelli aday olmak üzere toplamda 25 aday sınavı kazanarak, ADYÜ Devlet Konservatuvarı Müzikoloji Bölümünde öğrenim görmeye hak kazandı. Sınav sürecinde veli ve adaylarla bir araya gelen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mehmet KELEŞ, sınavın yapıldığı MUSTAFA KAHTALI (Kahtalı Mıçe) Devlet Konservatuvarı binasında incelemelerde bulundu.

Sınav sonrası bir açıklama yapan Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. Öğretim Üyesi M. Sadık DOĞAN,  Sınav Jürisi tarafından sınava katılan tüm adaylar arasında en yetenekli adayların belirlendiği, başarılı ve şeffaf bir sınav süreci geçirdiklerini belirterek; “Her akademik yılda olduğu gibi bu yıl da Konservatuvarımız Müzikoloji Bölümüne adaylarımızın ilgisi çok yoğundu. Oldukça yetenekli adaylarımız vardı. Geleceğin müzikologlarını seçmek için jüri üyelerimiz, sınavın her aşamasında çok hassas ölçme-değerlendirme yaptı. Sınavın gerçekleştirilmesinde bizlere her türlü imkanı sağlayan başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet KELEŞ olmak üzere Üniversitemiz yönetimine ve katkı sağlayan Üniversitemizin ilgili birimlerine teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.