Üniversitemizde 2023-2024 Akademik Yılı Tıp Fakültesi 6. Dönem Mezuniyet Töreninin coşkusu yaşandı.

Mustafa Vehbi Koç Konferans Salonunda gerçekleştirilen törene Adıyaman Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aydın, Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, Genel Sekreter Doç. Dr. Mahmut Gürsoy, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Bağış, Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Mehmet Şirik, Adıyaman Tabipler Odası Başkanı Dr. Erdal Yavuz, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Fakülte Birincisi Ayşenur Çiftçi: “Hayalini Kurduğumuz Hekimlik Mesleğine Kavuşmanın Gururunu ve Mutluluğunu Yaşıyoruz”

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Tıp Fakültesi 2023-2024 dönem birincisi Dr. Ayşenur Çiftçi yaptı.

Dr. Çiftçi: “Bugün 6 yıllık uzun, zorlu eğitimimizin sonuna gelmiş bulunuyoruz ve yeni başlangıçların kapısını aralıyoruz. Bu süreçte uykusuz geçen geceler, stresli anlar, heyecanlar ve daha birçok duyguyu yaşadığımız üniversitemize veda etmenin hüznü ile beraber hayalini kurduğumuz hekimlik mesleğine kavuşmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ben de dönem arkadaşlarım adına bu konuşmayı yapmaktan onur duyuyorum. Bizler 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız deprem sonucu çok sevdiğimiz okulumuza ara vermek zorunda kaldık. Hem birbirimizden ayrılmanın hem de kaybettiğimiz sevdiklerimizin üzüntüsü ile baş ederken bir yandan da eğitimimize farklı illerde devam etmek zorunda kaldık. Bazılarımız ailesini, evini, memleketini kaybetti ama her birimiz yaşadığımız zorlu süreçlere rağmen değerli hekimlik mesleğine ulaşmak için ayağa kalktık, çalıştık ve bugün emeklerimizin karşılığını alarak mezun oluyoruz. Bugün burada anmadan geçemeyeceğim kişiler var; eğer aramızda olsaydı tıpkı bizler gibi mezun olma heyecanını yaşayacak ve bizlerle birlikte kep atacak olan çok değerli arkadaşımız Dr. Serhat Güvenç’i, onun gibi depremin bizden kopardığı diğer dönem arkadaşlarımızı, kaybettiğimiz hocalarımız Mehmet Bahattin Pektaş, Ali Öztürk, Mehmet selim Şahin, tüm sağlık çalışanlarını ve hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum. Bizler bugün mezun olurken Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz.” sözündeki hekimler olmanın gururunu yaşıyoruz. Hepimizin bu sorumluluğun bilincinde Atamıza ve memleketimize yaraşır hekimler olacağına can-ı gönülden inanıyorum. Yoğun eğitim programımızda her daim bizi destekleyen, bitmek bilmeyen sınav streslerimizi kilometrelerce uzaktan bizlerle birlikte yaşayan, çoğu zaman kendilerine yeterince vakit ayıramasak da bizi anlayışla karşılayan sevgili ailelerimizle aslında hep birlikte mezun oluyoruz. Emeklerinizin kelimelerle karşılığı olmasa da sizlere teşekkürlerimiz sonsuzdur. Evlatları olmaktan gurur duyduğum, beni her koşulda destekleyen, bana benden daha çok inanan, hayattaki en değerli varlığım canım aileme; her birinin alanında en iyisi olacağına tüm kalbimle inandığım, bana sadece arkadaş değil aile olan sevgili arkadaşlarıma; değerli bilgilerini, deneyimlerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen ve bizlere hekim olma misyonunu kazandıran kıymetli hocalarıma teşekkür ederim.” dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Bağış: “Evlatlarımızla Gurur Duyuyorum”

Konuşmasına 6 Şubat depremlerinde vefat eden öğrenci ve üniversitemiz mensuplarını anarak başlayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Bağış: “Asrın felâketinde vefat eden hocalarımıza, öğrencilerimize, personelimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

Genç hekimleri tebrik eden Prof. Dr. Haydar Bağış: “Bugün tıp fakültemizin mezuniyet töreninde sizlerle bir arada olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Nihayet, bugün 2023-2024 akademik yılını başarı ile tamamlayıp bu başarıyı da diploma törenimiz ile taçlandıracağız.   Bildiğiniz gibi Tıp eğitimi, bilgi ve becerinin yanı sıra, etik değerleri ve insan sevgisini de kapsar. Tıp Fakültelerinde, öncelikli olan eğitimdir. Eğitimin var oluş nedeni de sizlersiniz.

Hepiniz Pandemi ve 6 Şubat asrın felaketinin içinden çıkarak ülkemizin birçok yerine savruldunuz ve toz duman olmadan tıp doktoru olmak için çok uğraştınız. Hastanelerde geçirdiğiniz uykusuz geceler, sınav dönemlerinin stresi ve yoğun ders programlarıyla dolu yıllar ve 5500 saatlik tıp eğitimi çok şükür bitti. Hepsi geride kaldı ve sonunda Cumhuriyetimizin 101’nci yılında Mezuniyet diplomalarınızı almayı alnınızın akıyla sonuna kadar hak ettiniz. Uzun yıllar süren yoğun çalışmalarınız, özveriniz ve azminiz sayesinde bu önemli güne ulaştınız aynı zamanda yeni ve umut dolu bir yolculuğa başlamış bulunuyorsunuz.

Bugün, burada sizinle birlikte olan aileleriniz de bu haklı gururu sizinle paylaşıyor. Onların desteği, sevgisi ve sabrı olmasaydı bu başarıya ulaşmanız mümkün olmazdı. Sabırla, anlayışla yanınızda oldular; sizleri her zorluğun üstesinden gelmeniz için cesaretlendirdiler. Bu nedenle, size inanan ve destek veren ailelerinize teşekkür etmek istiyorum. Onların emekleri ve fedakârlıkları, bugün burada kutladığımız başarının temel taşlarıdır. Onlara minnet borcunuz var.” dedi.

2023-2024 Akademik Yılı Tıp Fakültesi 6. Dönem Mezuniyet Töreninde konuşan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş: “ Değerli mezunlarımız, Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kıymetli mezunları olarak sizleri büyük bir gurur ve sevinçle selamlıyorum. Bugün, yıllar süren zorlu ve özverili çalışmalarınızın sonucunda kazandığınız bu büyük başarıyı kutluyoruz. Bu başarı, yıllar süren özverili çalışmanın, fedakarlığın ve azmin bir sonucudur. Sizler, bilgi ve becerilerinizi insanlığın hizmetine sunarak, sağlık alanında önemli katkılar sağlayacak ve hayatlara dokunacaksınız. Unutmayın ki, sizler sadece tıp dünyasının değil, aynı zamanda toplumumuzun da değerli bireylerisiniz. Bilimin ışığında, etik değerlere bağlı kalarak, insanlara şefkatle yaklaşacağınıza olan inancımız tamdır. Bugün, burada elde ettiğiniz bilgi ve deneyimleri, yaşam boyu sürecek bir öğrenme yolculuğunun başlangıcı olarak görün. Bilimsel gelişmeleri takip etmek, mesleki yetkinliklerinizi sürekli olarak geliştirmek ve insan sağlığını en üst düzeyde tutmak için çaba sarf etmek, mesleki yaşamınızın ayrılmaz bir parçası olmalıdır.

Sizleri, Adıyaman Üniversitesi ailesinin bir parçası olarak her zaman yanımızda görmekten mutluluk duyacağız. Yolunuz açık, başarılarınız daim olsun. Sevgi ve saygılarımla.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Tutdere ise, mezun öğrencileri ve aileleri tebrik ederek meslek hayatlarında başarılar diledi.

Dereceye Giren Öğrenciler Ödül Aldı

Protokol konuşmaları ve mezuniyet kütüğüne öğrenciler tarafından plaka çakılmasının ardından Tıp Fakültesini birinci, ikinci ve üçüncülükle bitiren hekimlere plaket takdim edildi.

Tören, belge dağıtımının ardından mezun adaylarının hekimlik yemini etmesi ve havaya kep atmaları ile son buldu.