Mustafa Vehbi Koç Konferans Salonundaki panele Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Aydın, Prof. Dr. Selcen Yüksel Perktaş, Üniversite Genel Sekreteri Doç. Dr. Mahmut Gürsoy ve Üniversitemiz akademik/idari çalışanları katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun akabinde başlayan panelin Moderatörlüğünü İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamdi Gündoğar yaptı.

Prof. Dr. Gündoğar’ın açılış konuşmalarının ardından Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Murat Gökhan Dalyan tarafından “Amerikalı Misyonerlik Örgütü ABCFM’in Türkiye Uyarlaması: FETÖ”, Dr. Öğr. Üyesi Selahaddin Gök tarafından “Türkiye Cumhuriyetinde Darbeler”, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Yönetimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hasan Akay tarafından “Darbelerin Sebepleri” başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Panel programı, soru cevap bölümü ile devam etti.

Panelin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Aydın tarafından panelistlere teşekkür belgeleri takdim edildi. 

Panel çıkışı misafirler, Üniversitemiz tarafından açılışı gerçekleştirilen 15 Temmuz Fotoğraf Sergisini gezdi.

Adıyaman Valiliği ile Üniversitemiz Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü arşivinden seçilen fotoğraflardan oluşan sergide, farklı illerde 15 Temmuz 2016’da Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) kalkışmasının yaşandığı saatlerde ve ertesi gün objektiflere takılan önemli anlar, darbe girişiminin 8. yılında kez daha anımsatıldı.

15 Temmuz Şehitlerimiz İçin Mevlid-i Şerif Okutuldu

Üniversitemiz tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü etkinlikleri kapsamında ADYÜ Hısn-ı Mansur Camii’nde Cuma namazı öncesi tüm şühedanın mukaddes ruhları için mevlid-i şerif okutulurken, namaz sonrası helva ikramında bulunuldu.