Adıyaman Üniversitesi Bahar Şenliği ve Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri yoğun bir katılımla başladı.
İlk olarak “Mezuniyet Sergisi Açılışı”, Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonunda ziyaretçilere kapılarını açtı.
25 öğrenci tarafından hazırlanan 50 eser, sanatseverlerle buluştu.
Ardından Uluslararası Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen Kültür Festivali, geleneksel danslar ve ülke bayrakları yürüyüşüyle renkli görüntülere sahne oldu.
Türk Mutfağı Haftası Programı kapsamında düzenlenen törenle birlikte halk oyunları gösterisi, konser ve stant gezileri etkinliğe damga vurdu.
Programa Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, Adıyaman Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, 1. İdare Mahkemesi Başkanı Gökhan Karahan, 3. İdare Mahkemesi Başkanı Gökay Türkyılmaz, Baro Başkanı Av. Bilal Doğan, Kâhta Kaymakamı Muhammed Üsame Soysal, İl Emniyet Müdürü Alper Uzman, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Hikmet Uz, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, Üniversitemiz akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Program saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklâl Marşı ile başladı.
Programın açılış konuşmaları Vali Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Tutdere ve Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Keleş tarafından yapıldı.
Konuşmaların ardından il protokol üyeleri öğrencilerle birlikte stantları gezdi.
Gençlik Meydanında kurulan stantlardaki firma ikramları ve çeşitli atölye çalışmaları büyük ilgi gördü.
Şenlik; akşam saatlerinde ise ritim step ve aerobik etkinlikleri, konserler ve DJ performansıyla devam ederek gençlere unutulmaz anlar yaşattı.