Adıyaman’da binlerce yıllık tarifler ve yemek kültürü yeniden gün yüzüne çıkarıldı.
Adıyaman Üniversitesinin öncülüğünde hayata geçirilen “Geçmişten Günümüze Perre’de Yemek Kültürü” başlıklı ÜNİDES projesi kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.
İki gün süren etkinliklerin ilk gününde Adıyaman Üniversitesinde düzenlenen atölye çalışmasında Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile Aşçılık Programı öğrencileri, antik döneme ait yemek tariflerini modern tekniklerle yeniden hazırladı.
Etkinliklerin ikinci gününde ise Perre Antik Kentinde antik döneme ait yemeklerin tanıtımı ve tadımı yapıldı. Tarihi atmosferde düzenlenen etkinlik, katılımcılara kültürel mirasa lezzetli bir yolculuk yapma fırsatı sundu.
Programa Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Üniversitenin akademik ve idari çalışanları ile öğrenciler katıldı.
Açılış konuşmalarını ADYÜ Arkeoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Kahraman Yağız, Şef-Araştırmacı Yazar Nurdan Çakır Tezgin ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş gerçekleştirdi.
Etkinlik süresince antik döneme ait birbirinden güzel yemeklerin tadımı yapıldı ve binlerce yıllık lezzetler yeniden hayat buldu.
Program, katılımcılara belge takdimi ile sona erdi.