Adıyaman Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde yürütülen Türkiye Yüzyılının Emektarları Projesi kapsamında “Emekliler Yılı Programı” düzenlendi.
Program, kampüs içerisindeki sağlıklı yaşam yürüyüşü ile başladı.
Rektörlük binası önünde Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, SGK İl Müdürü Fuat Tekin, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Mustafa Kutlu, Türkiye Emekliler Derneği Adıyaman Şubesi üyeleri ve emekli vatandaşlarımızın katılımlarıyla başlayan yürüyüş etkinliği, Gençlik Meydanında son buldu.
Misafirlerle kahvaltıda bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Mehmet Keleş, Türkiye Yüzyılının Emektarları Projesinin; devletin ve milletin emekli vatandaşlara olan şükran borcunun bir nişanesi olduğunun altını çizdi.
Prof. Dr. Keleş, “Emeklilerimiz, ülkemizin bugünlere gelmesinde büyük katkılar sunmuş, bizlere rehber olmuş değerli insanlardır. Onların toplumda hak ettikleri saygıyı görmeleri ve yaşam kalitelerinin artması bizler için sevinç kaynağı olacaktır. Adıyaman Üniversitesi olarak emekli vatandaşlarımızın her zaman yanında ve destekçisi olduğumuzu ve bundan sonraki yıllarda da üniversitemizde emeklilerimize yönelik programların devam edeceğini belirtmek istiyorum.” dedi.
Program, Adıyaman Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Doğan tarafından verilen “İleri Yaş İçin Dijital Dünya: Faydalar ve Riskler” başlıklı konferans ile devam etti.
Konferansın açılış konuşmasını Adıyaman Üniversitesi Sosyal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Fadime Tikbaş yaptı.
Dr. Öğr. Üyesi Tikbaş, “Yılın başında ilan edilen ve Türkiye Yüzyılının Emektarları mottosuyla süregelen 2024 Emekliler Yılı etkinlikleri kapsamında üniversitemiz tarafından düzenlenecek etkinlikler dizisine devam edeceğiz. Emeğe duyduğumuz saygının naçizane bir göstergesi olarak oluşturduğumuz bu etkinliğimizde dijital dünyanın fayda ve riskleri üzerinde duracağız. Yıl sonuna değin her Cuma öğleden önce iki oturum olarak planladığımız bu etkinliklerin ilerleyen haftalarında ileri yaşta yapılması gereken sağlık kontrolleri, diş sağlığı ve doğru protez kullanımı, ileri yaşlarda ruh sağlığı, başarılı yaş alma, ileri yaşlarda zaman yönetimi, girişimciliğin yaşı olur mu gibi konu ve soru başlıklarını ele alacağız.”dedi.
SGK İl Müdürü Fuat Tekin ise, kurum olarak emekli vatandaşların her zaman yanında olduklarının altını çizdi.
Konuşmaların ardından kürsüye davet edilen Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Doğan, dijital dünyanın emekliler üzerindeki etkilerinden bahsetti.
Doğan, “Dijital dünya, yaşlı bireylerimize hem sosyal hem de sağlık alanlarında yeni fırsatlar sunmakta ancak bu dünya aynı zamanda bazı riskler de barındırmaktadır. Yaşlı bireylerimizin dijital dünyayı güvenle kullanabilmeleri için onları bilinçlendirmek büyük önem taşıyor.” dedi.
Konferansın ardından Dr. Öğr. Üyesi Ferdi Doğan’a teşekkür belgesi verildi.