Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Merivan Şaşmaz Güldal’ın Adıyaman İl Sorumluluğunu yürüttüğü “101162623 — ReNCitReScArCe kodlu Horizon Europe HORIZON-MSCA-2023-CITIZENS-01” adlı projenin Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki etkinliği, Gaziantep Üniversitesinin koordinatörlüğünde gerçekleşti.
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün yürütücülüğünde gerçekleştirilen projenin, yedi bölgede eş zamanlı yapılan etkinliklerine 10.000’in üzerinde öğrenci, 300 akademisyen ve öğretmen katıldı.
Projenin faaliyetlerinden biri olan “Bilim Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması/Vatandaşlar için Araştırmacılar Gecesi” (Researchers’ Night for Citizens & Researchers’ Meeting for Science and Art Centers)’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki etkinliği geniş katılıma sahne oldu.
Projeye, araştırmacı olarak Adıyaman Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Niyazi Yükçü, Dr. Öğr. Üyesi Serkan Güldal, Dr. Öğr. Üyesi Hülya Coşgunaras, Öğr. Gör. Dr. Çare Tufaner, Öğr. Gör. Ruken Ünlü, Arş. Gör. Dr. Gülçin Ayıtgu Metin, Arş. Gör. Günay Tümen ve yüksek lisans öğrencisi Elif Cansu Aslantuğ destek verdi.
Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Proje İl Sorumlusu Doç. Dr. Merivan Şaşmaz Güldal: “Akademisyenlerimizin hazırlık aşamasından itibaren katkı sundukları bu projenin faaliyetleri, Adıyaman ilimizde de öğrencileri bilim, sanat, teknoloji ve felsefeyle buluşturacaktır.” dedi.
Projenin amaçlarından bahseden Doç. Dr. Şaşmaz Güldal: “Amacımız; özellikle deprem sonrası geleceğimizin bilimle inşaası olup, bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılmasıdır. Ayrıca, araştırma ve araştırmacıların topluma yakınlaştırılması, araştırmacılar ve mesleklerine yönelik oluşmuş/oluşması muhtemel stereotiplerin azaltılması, doğa, bilim ve teknolojiyle ilgili konularda farkındalık yaratması, bilimsel bilgiyi topluma eğlenceli ve anlaşılır bir şekilde kavratma ve toplumun her kesiminden ve her yaş grubundan kitlelerin katılımını sağlamaktır.” şeklinde konuştu.