Üniversitemiz öğretim üyeleri, ABD’nin Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesinde yer alarak, önemli bir başarıya imza attı.

Stanford Üniversitesi’nden bilim insanlarının, her yıl gerçekleştirdiği çalışma ile dünyanın en etkili bilim insanlarını sıraladığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi, Hollanda merkezli yayıncılık şirketi olan Elsevier tarafından 16 Eylül 2024 tarihinde yayınlandı.

“Kariyer boyu etki” ve “yıllık etki” olarak iki kategoride Elsevier veri tabanında yayınlanan listede, 22 anabilim dalı ve 174 alt bilim dalından dünyadaki bilim insanları yer aldı.

Bu veriler ışığında “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi”ne “Yıllık Etki” alanında üniversitemizden Prof. Dr. Mehmet Şükrü Bellibaş (Eğitim), Doç. Dr. Serbay Duran (Matematik ) ve Dr. Öğretim Üyesi Süleyman Akocak (Eczacılık) adını yazdırdı.

Sıralama oluşturulurken akademisyenlerin nitelikli yayın sayısı, yayınların yer aldığı derginin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeks, hm-indeks, makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve yayınlandığı derginin etkisi gibi uluslararası ölçütler kullanıldı.