Adıyaman Üniversitesi (ADYÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Kocadaş’ın yürütücülüğünde 2022 yılında hazırlanan ve Erasmus+ K220 (Yetişkin Eğitiminde İşbirliği Ortaklıkları) kapsamında 250.000 Avro bütçe ile 2 yıl süreyle desteklenmeye değer görülen proje, İlimizde uygulanmaya devam ediyor.
ADYÜ Koordinatörlüğünde; Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Dezavantajlı Grupları Anlama ve Sosyal Destek Derneği (DEGDER)’nin yanı sıra Almanya, Macaristan ve Slovakya’dan çeşitli STK’ların ortaklığında geliştirilen proje kapsamında göçmen, mülteci ve iltica süreçlerinde faaliyet gösteren kamu ve özel kuruluşların operasyonel ve kişisel yeteneklerini güçlendirerek yenilikçi yaklaşımlarla destek hizmetlerinin geliştirilmesi planlanıyor.
Projeye ilişkin açıklamalarda bulunan Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Bekir Kocadaş: “Projenin amacı; katılımcı kuruluşların göçmenlerin, mültecilerin ve sığınmacıların ihtiyaçlarını daha iyi anlamasını ve uygun destek hizmetleri sunmasını sağlamaktır. İnovatif yaklaşımların benimsenmesi, yenilikçi eğitim yöntemleri ve dijital teknolojileri kullanarak destek hizmetlerinin etkinliğini artırmayı hedefliyoruz. Sosyal entegrasyonun desteklenmesi ve göçmenlerin, mültecilerin ve sığınmacıların sosyal ve kültürel entegrasyonunu teşvik ederek, topluma daha kolay uyum sağlamaları amaçlarımız arasında yer almaktadır. Bu proje, Aralık 2022 tarihinde geçti ve 2024 yılının Aralık ayında tamamlanacaktır. Üniversitemizin bu kategoride kabul edilen ilk projesidir. Kıymetli çalışmalarından dolayı araştırmacı hocalarımıza teşekkür ediyorum. ” dedi.
Projede, Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Samet Zenginoğlu ile Turizm Fakültesi Öğretim Elemanı Öğr. Gör. Dr. Canan Sağıroğlu araştırmacı olarak yer alıyor.
Projeleri ile Üniversitemizin uluslararasılaşma sürecine destek olan öğretim üyelerimize teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dileriz.