Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Börgenek Ortaokulu bünyesinde kurulan kütüphanenin açılış programına katıldı.

Adıyaman Şoförler Odası Başkanı Hasan Doğan ve Taş ailesi tarafından kurulan kütüphaneye, 6 Şubat 2023 tarihli deprem felâketinde hayatını kaybeden Zozan ve Osman Taş çiftinin isimleri verildi.

Açılış programına Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, Baro Başkanı Av. Bilal Doğan, Adıyaman Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ziya Duranay, Adıyaman Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, STK temsilciler, Taş ailesinin mensupları ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde başlayan programın açılış konuşmasını Börgenek Ortaokulu Müdürü Mikail Karataş yaptı.

Karataş, kurulan kütüphanenin öğrencilerin bilgiye erişiminde yeni kapılar açacağına inandığını belirterek geleceğin teminatı olan gençlerin her zaman yanında ve destekçisi olduklarını söyledi.

Adıyaman Şoförler Odası Başkanı Hasan Doğan ise kardeşi ve eniştesinin adını taşıyan kütüphanenin hayırlara vesile olmasını dileyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Adıyaman Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk konuşmasında, kütüphanelerin eğitim hayatındaki önemine değindi.

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, kütüphanelerin sadece kitapların sıralandığı bir yer olmadığını; çocukların, gençlerin eğitimine katkı sağlayacak, geleceği inşa edecek nesiller için bir bilgi hazinesi ve aydınlanma yuvası olduğuna dikkat çekti.

Rektör Keleş: “Bugün burada, çok özel ve anlamlı bir buluşma vesilesiyle bir araya geldik. Açılışını gerçekleştireceğimiz bu kütüphane, 6 Şubat depremlerinde kaybettiğimiz canlarımızın anısına yapılmıştır. Onların hatırasını yaşatmak ve gelecek nesillere ışık tutmak için inşa edilen bu kütüphane Börkenek köyümüze hayırlı, uğurlu olsun. Bu kütüphane, sadece kitapların sıralandığı bir yer değil; çocuklarımızın, gençlerimizin eğitimine katkı sağlayacak, geleceğimizi inşa edecek nesiller için bir bilgi hazinesi, bir aydınlanma yuvasıdır. “Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak” hedefimizde, kütüphanelerimizin oynadığı rol son derece mühimdir. Kütüphanelerimiz, milli kültür mirasımızı yaşatarak gelecek nesillere aktaracak; sorunlarını bilgi ile çözebilen, mutlu ve başarılı bireylerin yetişmesine katkı sağlayarak çağdaş bir bilgi toplumunun temellerini atmaya devam edecektir. Bu kütüphane Börkenek köyümüze kültürel ve sosyal anlamda katkı sağlayacaktır. İslamın ilk emrinin “Oku” olması, okumaya ve bilgiye ne kadar büyük bir önem atfedildiğinin en güzel örneğidir. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)’in “İlim müminin yitik malıdır. Onu nerede bulursanız alınız.” sözü, bilginin değerini bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır. Çocuklarımızı erken yaşlardan itibaren bilgiyle tanıştırmak ve onları kütüphanelerle buluşturmak, yarının başarılı bireylerini yetiştirmek için atacağımız en önemli adımlardan biridir. Kütüphaneler, sadece geçmişin bilgilerini saklayan yerler değil, aynı zamanda geleceğin şekillenmesine katkıda bulunan mekânlardır. Özellikle teknolojiye olan ilginin hızla arttığı günümüzde, çocuklarımızın kütüphanelere aşina olmaları ve kütüphane kullanımını bir yaşam biçimi haline getirmeleri büyük önem taşımaktadır. Yeni nesil kütüphaneler, sadece bilgi kaynağı değil, bilgiye ulaşmanın yollarını öğreten, rehberlik eden yerler haline gelmiştir. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi, bizlerin ve çocuklarımızın daha fazla okumasına, daha fazla bilgiyle donanmasına bağlıdır. Okumak, çocuklarımızın kültürel gelişimlerini tamamlamaları ve bilgi çağını yakalamaları için tıpkı hava, su ve yemek gibi hayatlarının vazgeçilmez bir parçası olmalıdır.

Bu anlamlı kütüphanenin, hayatını kaybeden kardeşlerimizin anısını yaşatarak, çocuklarımıza ilim ve irfan yolunda rehberlik etmesini temenni ediyor; emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Zozan ve Osman Taş çiftinin isimlerini taşıyan kütüphanenin açılışı davetlilerce gerçekleştirildi.